Zelfstandig werkend kok

Als Zelfstandig werkend kok heb je, naast de uitvoerende werkzaamheden als kok, ook te bepalen wat er op de menukaart komt te staan. Natuurlijk is dit in overleg met je collega’s. Je hebt wel al wat ervaring, dus help je nieuw personeel of leerlingen met hun werkzaamheden juist uit te voeren. En de naam zegt het al: je werkt zelfstandig. Je plant zelf hoe en wanneer je de werkzaamheden uitvoert. Je begeleidt en bewaakt de rol van hulpkrachten. Daar ben je dan ook verantwoordelijk voor.

Daarnaast heb je een vaktechnisch corrigerende/ begeleidende/ instruerende/ aansturende/ adviserende rol. Dit in verband met de begeleiding van (lerende) medewerkers op een uitvoerend niveau. Ook vervul je een planningsrol en een uitvoerende rol. Afhankelijk van de formule van het bedrijf, draag je zelf de verantwoordelijkheid voor de uitgevoerde werkzaamheden en voor de resultaten daarvan. Ook heb je een informatieve rol naar de gasten toe. Je legt verantwoording af bij de direct leidinggevende van het bedrijf.

Met het diploma SVH Zelfstandig werkend kok kun je aan de slag als assistent van de leidinggevende keuken of je kunt doorstromen. Door ervaring en scholing kun je vanuit deze functie verticaal doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Keukenmanager, Souschef, Chef-kok of horizontaal op de arbeidsmarkt naar Instellingskok.

 

 


Dit pakket bestaat uit de volgende boeken:
-
Theorieboek: Bereidingstechnieken 2
- Theorieboek: Drankenkennis 1
- Werkboek: Zelfstandig werkend kok
- Werkboek: Warenkennis en Bereidingstechnieken 3
- Werkboek: Drankenkennis 1
- Online licentie: SVH Kok

Dit zijn alleen de boeken die er extra bijkomen bij niveau 3, ze bevatten dus niet de boeken die ook bij niveau 2 horen.

Aantal lesdagen:

24

Kosten boeken:

    303,00

Cursus incl. 1 examen*

  3550,00