Sociale Hygiëne

Sociale Hygiëne is een belangrijk diploma in de horeca en met name drankverstrekkende bedrijven omdat de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne verplicht is voor bedrijven die alcohol schenken. Ze moeten aan wettelijke eisen voldoen die zijn vastgelegd in de Drank- en Horecawet. Bij het vak Sociale Hygiëne leer je hoe je het best in actie kunt komen in bepaalde situaties.

Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Dat leer je bij dit vak. Er moet ook altijd iemand aanwezig zijn in het bedrijf die deze verklaring heeft. Dat kan de ondernemer of leidinggevende zijn, maar ook een medewerker. Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving.

Op een horecavergunning moeten minimaal twee personen vermeld staan. Zij horen beiden in het bezit te zijn van deze Verklaring. Deze haal je door te slagen voor het examen Sociale Hygiëne. Voor slijters is er een apart examen waarin ook vragen gesteld worden specifiek voor de slijterijbranche. 

Als je geslaagd bent voor het examen SVH Sociale Hygiëne, ontvang je gelijktijdig met de resultaatbrief het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Ook word je door de LEC-SVH bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne en ontvang je de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne.

Om je goed voor te bereiden op dit examen, heeft SVH het theorieboek Sociale Hygiëne (1e druk, 2017) en het boekje Examentraining Sociale Hygiëne (1e druk, 2017) gemaakt. Met dit combinatiepakket koop je beide boeken in een keer extra voordelig.Het theorieboek Sociale Hygiëne bevat de lesstof over de wettelijke eisen op het gebied van sociale hygiëne voor beheerders en bedrijfsleiders in de horeca- en slijtersbranche. Het theorieboek wordt online ondersteund met verschillende films. Het boekje Examentraining Sociale hygiëne bevat 5 examentrainingen van elk 40 meerkeuzevragen.

Aantal lesdagen:

1

Kosten boeken:

        36,00

Cursus incl. 1 examen*

      350,00